Do kraja mjeseca po 1.926 eura

Bez autora
Jun 10 2010

Upravni odbor Fonda rada odobrio je 200 zahtjeva za isplatu otpremnine. Prve isplate, oko 400 hiljada eura, biće do kraja mjeseca. Stručne službe Fonda donijeće pojedinačna rješenja o isplati po 1.926 eura, a nakon toga teče rok za prigovore. Upravni odbor razmatrao je 272 zahtjeva, usvojio 214, odbijeno je 11, a za 47 zahtjeva stručne službe tražiće dopunu dokumentacije u skladu sa Zakonom. Upravni odbor odbio je kao neosnovane zahtjeve za koje je, uvidom u dokumentaciju Saveza sindikata i Ministarstva rada i socijalnog staranja, utvrđeno da su njihovim podnosiocima otpremnine već isplaćene. Iz Fonda rada podsjećaju da se zahtjevi za ostvarivanje prava na neizmirena potraživanja mogu podnijeti do 8. januara 2011. godine. Postupak mogu pokrenuti radnici kojima je radni odnos prestao kod poslodavca zbog stečaja ili su proglašeni tehnoekonomskim viškom do 23. avgusta 2008. godine. Kod Fonda rada pravo može pojedinačno tražiti zaposleni kojem su potraživanja neizmirena, kao i stečajni upravnik za grupu radnika.

Do kraja mjeseca po 1.926 euraUpravni odbor Fonda rada odobrio je 200 zahtjeva za isplatu otpremnine. Prve isplate, oko 400 hiljada eura, biće do kraja mjeseca.

Stručne službe Fonda donijeće pojedinačna rješenja o isplati po 1.926 eura, a nakon toga teče rok za prigovore - objašnjavaju u Fondu.

Upravni odbor razmatrao je 272 zahtjeva, usvojio 214, odbijeno je 11, a za 47 zahtjeva stručne službe tražiće dopunu dokumentacije u skladu sa Zakonom. Upravni odbor odbio je kao neosnovane zahtjeve za koje je, uvidom u dokumentaciju Saveza sindikata i Ministarstva rada i socijalnog staranja, utvrđeno da su njihovim podnosiocima otpremnine već isplaćene. Iz Fonda rada podsjećaju da se zahtjevi za ostvarivanje prava na neizmirena potraživanja mogu podnijeti do 8. januara 2011. godine. Postupak mogu pokrenuti radnici kojima je radni odnos prestao kod poslodavca zbog stečaja ili su proglašeni tehnoekonomskim viškom do 23. avgusta 2008. godine.

Kod Fonda rada pravo može pojedinačno tražiti zaposleni kojem su potraživanja neizmirena, kao i stečajni upravnik za grupu radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik